Zobacz pełną wersję : Honda CRX ED9
Witam chciałbym przedstawic wam mojego rexa:
MODEL: 1992, ED9, 2/3
SILNIK: d16z5
UKŁAD DOLOTOWY: Stożek K&N + rura 77mm
UKŁAD WYDECHOWY: kolektor 4-2-1; strumienica (wlot i wylot 60mm); dalej rura 60mm; rozgałęzienie przed zbiornikiem Pb95 w obie strony i na sam koniec 2x Mugen by WM SPORT
UKŁAD NAPĘDOWY: lekkie koło zamachowe (z 7,74kg na 4,60kg), Generalny remont silnika (po 240 000km przebiegu) większości na OEM częściach, dłubana głowica (czyli polerowane i powiększone otwory wylotowe i wlotowe i gniazda zaworowe, 3krotnie planowana głowica(zwiększona kompresja) itd... itp...
ZAWIESZENIE: Sprężyny Jamex -60/-60, amorki SRLine przód/tył (nowe!!)
OPONY i FELGI:
lato: VIA R1 16" + opony: przód: 185/50 Pirelli P6000 tył: 195/50 Continental SportContact
zima: stalowe 14'' + opony 185/55 jakieś chińskie (ale jeszcze mnie nie zawiodły 2 sezon)
UKŁAD HAMULCOWY: Przód tarcze wentylowane-nawiercane-nacinane Mikoda seriaGT+ klocki TRW tył: tarcze nawiercane Brembo + klocki TRW
BODY-KIT: Przedłużony tylni zderzak, przerobiony przedni zderzak, czyste kierunki przód i boczne diodowe, antena na środku dachu, usunięta tylna wycieraczka, OEM lotka na klapie baga. maska malowana aerografem,
ŚRODEK: el. szyby, el. szyberdach, czerwone podświetlanie zegarów i konsoli, centralny zamek, domykanie szyb
CAR-AUDIO: radio JVC KD-G322 + 2 głośniki z tyłu w oparciu kanapy Playing 6x9 trójdrożne+ jakieś średnie tony w drzwiach
MOC: Troszkę więcej jak seria: 124KM ale jeszcze nie sprawdzałem liczę na jakieś 140-150KM
PLANY: Na sam początek planuje zabrać się za silnik czyli:
odchudzić koło zamachowe ZROBIONE
rozwiercenie przepustnicy
filtr stożkowy : ZROBIONE
może w przyszłości turbo?!
zrobić cały układ wydechowy: ZROBIONE
Buda: lakier dwukolorowy + lakier bezbarwny z brokatem ZROBIONE
Polerka: ZROBIONE
ZDJECIA:
Po pierwsze co to za silnik D16B2? :shock:
PLANY: Na sam początek planuje zabrać się za silnik
Tutaj było dobrze...
pewnie mu zrobię typu progi zderzaki ale wszystko z umiarem i lakier wtedy zmienię a znajomy będzie się "bawił" areografem na masce
I tutaj już du.pa :P Zaczniesz robić to co z poprzednim... A aerograf to wioska...
To nic osobistego, po prostu CRX jest świetny w serii, a że bardzo lubię ten model, to mnie boli każda próba jego "tuningu"...
Żeby nie było, że tylko narzekam: nieźle siedzi i fajna felga ;)
Po pierwsze co to za silnik D16B2?
Kolega widocznie cos czuje jeszcze do swojej poprzedniej [H] :P
Co do Rexa, to mi sie podoba, zwykle nie lubie wielokolorowych setup-ow, ale ten jakos mi sie widzi :D
Co do Rexa, to mi sie podoba, zwykle nie lubie wielokolorowych setup-ow, ale ten jakos mi sie widzi :D
mam to samo zdanie, serio podoba mi się ten CRX po przyjrzeniu się
tamta poprzedni to był mój pierwszy wóz i eksperyment. Każdy z nas jak zaczynał z czymś kolwiek eksperymentować to mu nie chychodziło. Ale teraz wiem co mogę a co nie. Tyle że mi się podobają wzorki na autach a w tym chciałbym zrobić jeden kolor i po bokach jakiegos "teibala" cieniowanego areografem ale obiecuje że nie bedzie za bardzo wymodzony.
i obiecuję, że zanim wezmę sie za malowanie to wam przedstawie mój pomysł na rysunku albo zdjęciu przerobionym w programie
edited by mRoZiLLa - nie piszemy posta pod postem, używamy opcji ZMIEŃ
bania po pierwsze uzywaj opcji "zmien" :D a po drugie to ladna masz hondzinke :D nie widzi mi sie kolor ale cala reszta na wielki + zycze powodzenia w modach i prosze nie zrob z niego wozu z odpustu :D pozdrawiam ;)
podoba mi się ten CRX po przyjrzeniu się
Mialem okazje widziec na zywo i prezentuje sie duzo ciekawiej niz na tych fotkach, ktore naprawde nie oddaja indywidualizmu tego autka !!
Pomimo tych malunków na masce i z boku ... ma swój urok :D
ja bym go już nie psuł jakimiś dziwnymi grafikami ... lepiej te $$$ przeznaczyć np na fajne fele lub jakiegoś SWAPa.
Powodzenia przy projekcie ... informuj na są bieżąco to będziemy cie kierować na dobrą drogę :D
Autko fajne a kolory na masce itd to raczej nie sa wazne, nie kazdemu musza sie podobac, crx ma duzy potencjal na zrobienie czegos fajnego.
A mi sie ten areograf na masce nawet widzi, ciekaw jestem co kolega wymysli dalej.Po za tym ciekawa felga no i ładny czarny kolorek, duzy PLUS , zycze powodzonka w modach !! No i nie zawodności !
Co wyście się wszyscy zmówili, że tak Wam się podoba to malowanie? :roll: Nie poznaję ludzi... Przecież to "coś" na masce nie ma sensu i niby co przedstawia?!
Oczywiście to Wasze zdanie i szanuję je, ale zawsze wszyscy podchodzili bardzo sceptycznie do wszelkich malowań, a tutaj proszę jaka zmiana...
bania, odpuść tribale i wszelkie inne malunki :) Można się wyróżniać na inne sposoby ;)
Ja powiem tak seria jak seria nie podoba mi sie to malowanie pozatym ładny okaz , co do progów i zderzaków to niezmieniaj nic ja ma dokładki i zastanawiam się nad powrotem do seri :-D
p.s skopiowałeś mojego avatora prosze zmień go
Widziałem niedawno rexa pod Castoramą i zaje.iście mi się spodobało to malowanie (chyba była na innych rejestracjach niż na zdjęciach).
Zastanawiałem się czy kierownik wie o Hondapodkarpacie a że rzadko ostatnio bywam na forum to przegapiłem fakt pojawienia się go tu.
Kolor wg mnie jest mega!!
Nie ruszaj nic.
A wszystkim sceptycznym radzę żeby zobaczyli na żywo bo na zdjęciach to średnio wygląda
Stasiek
Stasiek dokladnie to samo pisalem wyzej :) Trzeba zoaczyc autko na zywca, bo na fotach nic a nic nie robi... ;))
Widzialem to autko kiedyś jak stałem w korku na Lwowskiej. Jedyne co pozostaje mi powiedzieć to , extra . Ja bym nic nie zmienial. Pozdrawiam
Panowie i panie. Mam taką ochotę usunięcia listew ze zderzaków w moim Rexie. I tu prośba do was macie może coś takiego zrobione u siebie? Dajcie mi jakieś foty jak to wygląda mogą być na PW. Dzięki z góry Pozdro
[attachment=0:21q4ww3x]IMG_5372.jpg[/attachment:21q4ww3x]
Ja bym nic nie ruszał ... teraz jest fajnie i wszystko pasuje do siebie.
A czas i energie poświęcił bym na coś innego :D
Max_Damage
27-05-09, 20:19
Ja bym nic nie ruszał ... teraz jest fajnie i wszystko pasuje do siebie.
A czas i energie poświęcił bym na coś innego :D
dokładnie...
jak je ściągniesz to będziesz musiał malować całe auto...a to malowanie na żywo na prawdę robi robotę!!:D
OK dzięx... za rady jednak po grubszych oględzinach to raz że nie miało by "smaku" dwa dużo zabawy z tym.
fajnie by tu siadła jakaś czarna fela z red-lipem :D
np taka:
http://www.weaksauceparts.com/store/images/t_17839_01.jpg
No własnie szukam jakiś feluni interesują mnie 17''. Tyle że mam taki gust że tak średnio mi się podobają czarne fele. Chyba że bym zmienił zdanie jak bym widział takie na aucie. Ale wielkie dzięki za podpowiedź będę rozważał
Bania te foty fel co podrzucił Rogal moim zdaniem pasiły by do twojej Hondzi i jak mówisz na żywo nawet na przyłożeniu ładnie by wyglądały.
No wreszcie dopadłem swój aparat to wrzucę pare fotek Hania z nowymi gadżetami :-P
[attachment=2:3zzo2gle]P5250018.JPG[/attachment:3zzo2gle]
Więc tak:
Kierownica + naba - MOMO
Short Shifter
Nakładka na "ręczny"
I środek konsoli kolor aluminium
[attachment=1:3zzo2gle]P5250024.JPG[/attachment:3zzo2gle]
Kierunkowskazy diodowe od mTUNING
[attachment=0:3zzo2gle]P5250027.JPG[/attachment:3zzo2gle]
Wydechy końcowe 2x WM Sport
W środku powiało wsią...
Powiało ale zaraz wywietrzało mnie to cieszy i mi sie podoba aczkolwiek to jeszcze nie koniec bo do tego dojdą zegary indigo białe, nakładki na pedały i myślałem też nad zmianą tej wykładziny na czarną (tylko znajde jakiegoś tapicerza który mi to zrobi a jeśli nie to sam się z tym pobawię i zrobie) a jak chcesz widzieć wioche to lukaj tu:tyhtyh.jpeg[/attachment:n1a260xf]1]wthghwth.jpeg
Powiem tak wszystko ok nawet kiera ujdzie ale
środek konsoli kolor aluminium
weź to sciągnij , jakoś nie jestem przekonany do malowania plastików w środku auta :-D
Ten środek mnie aż razi po oczach... ale i tak najgorsze są te okleiny czy co to jest nad wydechami - to dopiero moim zdaniem wieś straszna :lol:
Kierownica nawet fajna ;)
Daj więcej fotek, szczególnie wydechów jak to wygląda z profilu itp.
W środku powiało wsią...
x2
Bania człowieku spauzuj trochę z tymi modami i bardziej się zastanawiaj.. kierunki, okleina deski, to coś nad wydechami w ogóle ale to w ogóle nie pasuje..
Powiało ale zaraz wywietrzało mnie to cieszy i mi sie podoba
:551: nie wiem którędy...
aczkolwiek to jeszcze nie koniec
Bania proszę pomyśl jeszcze nad tym wszystkim i pooglądaj inne CRXy.. bo to nie ten styl... taki styl to do calibrów pasuje... ale nie tu... Jak nie JDM to inny ale nie Wieś Styl.... Myślę że za jakiś czas zmienisz zdanie wywalisz to w cholerę i będzie ładny CRX.. :-)
to coś nad wydechami w ogóle ale to w ogóle nie pasuje..
To akurat była moja ostatnia deska ratunku bo gość który mi wycinał dziury w zderzaku na te wydechy i wzmacniał stelaż zderzaka wyciął mi to krzywo i nie brał pod uwage tego że seryjna dziura była szersza więc pracował za darmo :twisted: :lol: i to zniknie niestety trzeba bedzie użyc troche szpachli i żywicy no i później malować zderzak ale na to muszę mieć czas i od razu zrobie sobie zaprawki na lewym tylnym błotniku bo zrobił sie bąbel :sad: :sad: .
aleś s.p.ierdolił ten srodek
ten zielony to juz przesada agro stylu tam sie strasznie zapedził huragan okropnego stylu a twoj CRX bylo by dobrze zeby nie brał z niego przykładu wiedz wg mnie kolorowanie srodka (deski rozdzielczej) nie jest dobrym pomysłem, zderzak mysle ze poprawisz i odkleisz nakladki na wydech z malucha i nie widzi mi sie jeszcze ta nakladka na reczny co to tam robi , kierunki ujda, kiera tez ale reszte przemysl i ogranij temat nie sugeruje ci tutaj modów w stylu JDM czy Import zrobisz jak zechcesz ale pamietaj z gustem i smakiem to rób, nie spier...ol tego co jest ładne i na koniec nasuwa mi sie takie powiedzenie (twój cyrk - twoje małpy)
Max_Damage
06-06-09, 14:53
ta zielona zajebi*sta;] tylko siedzenia i fele do niczego nie pasują.. u Ciebie do niczego nie pasują wydechy i "nakładka na ręczny"...kiera osobiście mi sie podoba.
niestety nie wróże zbyt świetlistej przyszłości temu rex'owi;/ może sprzedaj go puki jeszcze da się go "odchamić" i kup jakaś astrę 1.3 "GSI" albo golfa 1.4 "GTI"...
ok przemyslałem to i oblukałem jeszcze raz i macie racje co do tego środka jak tylko najdzie mnie ochota na ponowne odkręcanie to ściągnę to. co to tych chromo-niklowych nakładek nad wydechami to mówiłem jak znajdę więcej czasu na zrobienie nadkola to tamto OUT. nakładke na reczny założyłem bo tamta stara była zgryziona nie wiem co poprzedni właściciel hodował w nim ale były ślady zębów a po drugie jak założyłem kiere to tak dziwnie mi do niczego nie pasowała wszystko w środku było szaro-czarne i tylko ta kiera aluminiowa to chciałem żeby było jej ażniej więc założyłem nakładke i chciałem jeszcze gałke ale w mTuning nie mieli takiej jak chciałem a środek to już przy okazj wyszedł taki bo zmieniałem panel nawiewu (stary się połamał).
No to sypnijcie jakimś pomysłem na moda.
Dodam że odkładam na fele i glebe już zamowiłem ale gość przysłał mi sprężyny od czegoś innego bo raz że nie pasowały a dwa był wyższy niż seria chodź przy seryjnych sprężynach mam coś kombinowane bo są wkręcone w nie gumy wiec albo są siadnięte albo poprzednik ją podwyrzył i interesyje mnie dokładka z golfa tylko nie wiem jak to bedzie z glebą
A jaki jest ten styl JDM????????????
Max_Damage
06-06-09, 21:23
to nie lepiej było kiere na czarno pomalować??
wpisz w images.google "JDM CRX" i wyjdzie Ci mnóstwo ładnych rexów...
te wiatraki co masz są fajne tylko je pomaluj na jakiś fajny kolor, albo kup te co Ci rogal polecił.
http://images47.fotosik.pl/139/8c5f34eba75c349dm.jpg (http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=8c5f34eba75c349d)
http://images40.fotosik.pl/135/e42005ba2a0c8d8dm.jpg (http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=e42005ba2a0c8d8d)
http://images38.fotosik.pl/135/6e32d044365db20dm.jpg (http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=6e32d044365db20d)
a mi sie bardzo podoba, najlepiej idz w tym stylu seledynowego crx-a co pokazales na poprzedniej stronie, w koncu crx to rasowe auto musi sie rzucać w oczy :twisted:
i na sam koniec 2x Mugen
Chyba HUGEN powered by KUMINY NOWEJ HUTY :lol:
ZAWIESZENIE: sportowe srednio utwardzane firmy TA-Technix
Ostatnio modne :-D
Te malowidła nawet ujdą ale przypominają mi starego Chryslera z obiciami a'la drewno :cool:
Środek mnie dosłownie oświecił :-P
Mimo wszystko KUMINY RZĄDZĄ :-D
Kolor na zywo zaje***, wydechy to tragedia, ale pisales ze bedziesz to zmienial wiec +, srodek Hmm robisz go pod siebie wiec najwazniejsze aby Tobie sie podobal, nam nie musi pamietaj o tym.
Postanowiłem że zanim coś zrobię to skontaktuję się najpierw z wami, jakie wy macie zdanie na dany temat.
Więc sprawa wygląda następująco:
1. Chciałbym usunąć całkiem tą moją "lotkę"
2. zastanawiam się też nad przedłużeniem tylnego zderzaka o jakieś 5cm tak po bokach żeby wyrównać z linią progów i nieco zakryć z boku wydechy.
3. Ostatnio zauważyłem że mam jakieś gumy przy sprężynach tzn na tych tylnych są wplecione między zwoje tak do połowy sprężyny a z przody są włożone od góry nad sprężyną i ciekawi mnie czy to tak ma być, czy mam siadniete sprężyny i ktos dal gumy zeby dzwignąć auto? A te sprężyny mają już trochę bo odłazi z nich czerwona farba.
Jak będę miał chwile to wrzuce foty jaki efekt mnie interesuje i tych sprzężyn
Chciałbym usunąć całkiem tą moją "lotkę"
Jaką lotke? Z tylniej klapy? Jakbyś miał taki parapet jak ja miałem w rexie to byś mugł "usuwać" a tak to zostaw w spokoju ten plastik najbardziej cerka mi sie podoba właśnie z tym platikiem :-D
Ostatnio zauważyłem że mam jakieś gumy przy sprężynach tzn na tych tylnych są wplecione między zwoje tak do połowy sprężyny a z przody są włożone od góry nad sprężyną i ciekawi mnie czy to tak ma być, czy mam siadniete sprężyny i ktos dal gumy zeby dzwignąć auto? A te sprężyny mają już trochę bo odłazi z nich czerwona farba.
Gumy ktoś powpychał żęby furka nie siadała :-D
Byłem dziś u kumpla i umówiłem się z nim na sobotę że wpadne do niego on mi dzwignie całe auto i spróbuje wyciągnąć te gumy zobacze jak Rex siadnie i jak bedzie się sprawował na dziurach. A co do tego parapetu to mi własnie średnio się podoba wczesniej jak szukałem rexa ogładałem ich 5 to żaden nie miał takiej dwa z nich tylko miały lotki i to na równi z dachem ale to już porażka moim zdaniem a z drugiej strony chciałbym zamontować CB i to jest jedyne miejsce na antene a antena musi mieć kontakt z blachą. Więc nie będę miał chyba wyboru :/
chciałbym zamontować CB i to jest jedyne miejsce na antene a antena musi mieć kontakt z blachą. Więc nie będę miał chyba wyboru
No ja miałem antene na magnesie i "przyklejałem" ją do dachu :-D a ty pewnie chcesz na stałe przykręcać ? Jeśli tak to nie rób tego. Kup lepiej magnesówke i będziesz ją zakładał kiedy ci będzie pasować :-D , a jeśli chcesz na klapie magnesówke to pewnie spory bat będzie żeby dobrze odbierało i jakoś mi sie niewidzą 1,5metra anteny na osobówce :-D
spory bat będzie żeby dobrze odbierało
...i dobrze zbieralo zakłócenia. Im dłuższy bat tym wiecej zakłóceń :/
mi sie niewidzą 1,5metra anteny na osobówce
Mi tez i 1,5 metra lezy w bagazniku i zakladam tylko jak jede gdzies dalej, a tak, to jezdze na 30-sto centymetrowej i daje rade ;)
a tak, to jezdze na 30-sto centymetrowej i daje rade
I bardzo dobrze bynajmniej nie szpeci wyglądu samochodu :-D rozwalają mnie osóbówki jak sie im te długie anteny chwieją ,raz nawet widziałem jakby kolesiowi szybe rozwaliło :-D
Tak że bania ja bym ten spojlerek zostawił w spokoju , i kupił magnesówke , ale to twoja fura i zrobisz jak zechcesz :smile:
mRoZiLLa - mozilla nie boli :) zastanów się nad nią...
Im dluzszy bat tym wiecej zaklucen :/
Dobre radio i po zakłóceniach :]
rozwalają mie osóbówki jak sie im te długie anteny chwieją
O... już się zaczyna... Twój atak jest bezpodstawny. Nie widzę również sensu płacić krocie za np. 75 cm Presidenta (tylko po to żeby był 'lans'), skoro za mniejsze pieniądze mam dłuższą i lepszą jakościowo antenę.
Ja mam 1,5 metra bata i jestem z tego powodu zadowolony. Nie jeżdze z antena 30 centymetrowa i nie powoduje szumów i przez to nie denerwuje innych użytkowników (bez aluzji do Crupeza)
Twój atak jest bezpodstawny.
Ja nikogo nie atakuje !!! Jak dla mnie możesz mieć nawet 2 metry bata tylko ty tego nie widzisz jak to sie chwieje podczas jazdy ja jestem zwolenikiem krótkich anten a ty długich i tyle każdy ma inny gust i po temacie :-D
Nie widzę również sensu płacić krocie za np. 75 cm Presidenta (tylko po to żeby był 'lans'),
Dla mnie CB nie jest dla lansu bo to niema upiększać samochodu tylko pełnić inną fukcje , a znowu krótkie antenki nie kosztują krocie nie przesadzaj :-D
mRoZiLLa
Znany mi CRX jeździł po sączu :)
Co do twoich modów osobiscie nie zrobił bym czegoś takiego z crx według mnie to jest porażka crx powinien być zrobiony ze smakiem i wtedy wygląda rewelacyjnie!!!
Lecz każdy lubi co innego i kazdemu podoba sie co innego takze powodzenia w kolejnych przeróbkach pozdrawiam
pożyczyłem od brata antene 1,1cm magnesówke i wogóle mi sie nie sprawdzała :/ Ja dużo jeżdżę rexe w trasie przykleiłem ją do dachu chcąc otworzyć szyber dach musiałem stawać na przystanku ściągnąć antenę, otworzyć dach i wtedy ją przyklejać do szyber dachu bo wiecie że jak jest otworzony szyber dach to wychodzi on prawie na tylną klape i dachu nie wiele zostało a podczas jazdy z otwartym szyber dachem i przyklejoną do niego anteną po dziurach myślałem że mi zaraz odpadnie. Więc znowu musiałem se zatrzymać zamknąć szyber i antene spowrotem na dach i musiałem sie dusić w środku bo było ok30 st.C. Taką miałem historię z magnesówką na dachu :571: i w rexie moim zdaniem to jedyne miejsce tzn. na klapie na antene CB chce ją przykręcić na stałe i wwo odkręcam tylko bata i chowam a podstawa zostaje
Ja nikogo nie atakuje !!! Jak dla mnie możesz mieć nawet 2 metry bata tylko ty tego nie widzisz jak to sie chwieje podczas jazdy ja jestem zwolenikiem krótkich anten a ty długich i tyle każdy ma inny gust i po temacie :-D
Owszem każdy ma inny gust :) odnośnie chwiania się to widzę w lusterku czasami co się dzieje, ale przy dobrym uchwycie nie lata bardzo przynajmniej u mnie.
Dla mnie CB nie jest dla lansu bo to niema upiększać samochodu tylko pełnić inną fukcje , a znowu krótkie antenki nie kosztują krocie nie przesadzaj :-D
No właśnie a niektórzy kupują dla 'lansu' ładnie wyglądającego presidenta.... Dla mnie też CB ma pełnić określoną funkcję więc potrzeba do tego konkretnej anteny. No a te nie presidenta faktycznie krocie nie kosztują, ale przez swoją słabą jakość powodują szumy, piski etc co jest denerwujące dla innych.
i w rexie moim zdaniem to jedyne miejsce tzn. na klapie na antene CB chce ją przykręcić na stałe i wwo odkręcam tylko bata i chowam a podstawa zostaje
No i tak zrób, kup dobry uchwyt na klapę, na noc odkręcasz antene normalnie ręką bez zbędnych narzędzi i będziesz zadowolony.
kurcze pany kicha jest z tymi gumami co miałem na sprężynach bo wyciągnąłem ich dzisiaj i tył mi siadł zadymiście ale był za miękki i na wybojach huśtało strasznie a z przodu tu nie zrobiło żadnej różnicy. Więc będę musiał zainwestować w sprężyny progresywne i pewni amorki na przód bo te jakieś podejrzane już były ale to się zobaczy przy zmianie sprężyn
bania -60 na ziemię.. :!: :cool:
TAAK napewno i jak bedzie jechal po dziurach w niebocku to mu plomby wszystkie wypadną:D
TAAK napewno i jak bedzie jechal po dziurach w niebocku to mu plomby wszystkie wypadną:D
:500: :lol:
Nikt nie każe zapierdylać :V :-P
Wiesz jakie są dziury w niebocku? całe szczescie ja mieszkam przy drodze w kierunku na grabówke i położyli niedawno nowy dywan :twisted:
chciałbym -60 ale co potem z kołami? mam teraz 15" profil 50 a chciałbym je zamienic na 17'' profil 40 więc za dużej gleby nie zrobie :sad:
17" coś mało do CRX, moze 19" albo 20" ? :lol:
to miał być żart????????????
to miał być żart????????????
A czy mało wymowna jest ta emotikonka: " :lol: " :?: Jeśli tak, to odpowiadam za kolegę Randalla - tak to był żart :lol:
17 cali to moim zdaniem za dużo do CRX-a - żeby dobrze jeździł, spokojnie wystarczy 15 cali, 16' to max żeby połączyć osiągi z wyglądem, ale na 17' to chyba już nie jedzie...
zapytajcie Tomasza jak się jeździ na 17"
Z tego co mi mówił jak mnie przewoził to że zmulony troszkę jest ale lans wzrasta.. :cool: :-P chyba że już zmienił zdanie.. :-P
moje zdanie nigdy sie nie zmieni:
chcesz LANSU - duza felga,
chcesz kompromisu miedzy lansem a za******laniem - średnia felga,
chcesz za******lania ale żeby to jakoś wyglądało - normalna nie przesadnie duza felga z dobrym wzorem i w dobrym kolorze :)
dokonaj dezycji i wybierz odpowiedni podpunkt dla Ciebie, za rozmiary podstaw sobie kolejno: 17",16",15" :)
Ja sie zgadzam - duza fela - duzy lans. Ale wszedzie trzeba zachowac proporcje. CRX to male autko i 16" juz jest dużą felgą!! Ile widzialem CRX-ow na 17" to kazdy wygladal jak maly traktor. Nie mowiac juz o wlasciwosciach jezdnych, szczegolnie w naszym cudownym kraju gdzie sa same koleiny.
Jakos Tomasza CRX nie wyglada jak traktor, dla mnie wyglada meeega...
Ok zdecydowałem się na 16" i ani cala w tą ani w tamtą. Do tego chcę założyć opony tył: 205/40(lub 215/40 żeby od tyłu widać było szeroki "balon") przód: 195/40(lub 205/40)
I wiecie może jaka będzie różnica w średnicy całego koła? między 15" 195/50 (teraz mam takie) a 16" 205/40?
I jeszcze jedno pytanko jaki kolor? Mi osobiście nie podobają się czarne ja lubie zwyly kolor aluminium albo czarne od środka i polerowane od czoła
Max_Damage
21-06-09, 10:53
nie przesadzajcie...
15" to jest minimum jeżeli chcecie coś dłubać przy aucie...jak wygląda fajna furka na 14"? no i są tanie nowe oponki
16" według mnie się nie kalkuluje... są w tej samej kasie co 17" i ciężko o opony używane...(miałem 16" na civicu...)
17" jest w sam raz na nasze Polskie warunki... jest duża , ale nie "za" duża. . . jest duża dostępność używanych opon nisko profilowych w dobrych cenach i jest w sam raz na polskie drogi jak ktoś umie jeździć i zdaje sobie sprawę z tego, że ma 17" na aucie...
wiadomo - że nie zapakujesz 17" do 1.3 75KM... ale 1.5 90KM 17" na 205/45/17" swobodnie sobie poradzi, jedyny minus jest taki że nie będziesz ich tak upalał ze świateł jak 13"
ja mam teraz 215"45"17" i zastanawiam się nad 215/45/18" i nie marudzę... na 17" teraz sobie nie polatam bokami (na suchej nawierzchni) ale od tego mam 15" stalówki...
AHA jeszcze jedno: NA SPORTOWE ZAWIESZENIE I DUŻE FELGI Z NISKO PROFILOWANYMI OPONAMI NARZEKAJĄ NAJBARDZIEJ CI, KTÓRZY ICH NIGDY NIE MIELI...!!
dobra dobra.. Max_Damage 17" do preludy pasują.. Mega mi się podobały ale do CRXa 16 to max.. Może i większy lans jest na 17" no ale CRX jest trochę za mały na to.. Do audi 18" również mega wyglądać.. :cool: poza tym Styl DUB mi w ogóle nie pasuje...... :!: :-|
Max_Damage
21-06-09, 11:53
poza tym Styl DUB mi w ogóle nie pasuje...... :!: :-|
zwłaszcza w rexie....
mimo wszystko...ja zapakował bym albo 195"50"15" w jakimś fajnym modelu i gleba -60 albo 215/45/17"... jak ktoś umie jeździć i gleba -40...
ja zapakował bym albo 195"50"15"
Ja miałem takie kapcie w rexie i super sie jeżdziło , i buta miał dobrego :-D , a co do 17 też są spoko ,ładnie wygląda ale ja do rexa bym takich felg nie pchał bo :grin:
CRX to male autko
mimo wszystko...ja zapakował bym albo 195"50"15" w jakimś fajnym modelu i gleba -60 albo 215/45/17"... jak ktoś umie jeździć i gleba -40...
chciałbym taka glebe ale niestety nie moge bo jadac do panny musiał bym zostawiac auto 1km wczesniej
-40 to maxxxx na jaki mogę sobie pozwolić
chciałbym taka glebe ale niestety nie moge bo jadac do panny musiał bym zostawiac auto 1km wczesniej
To zmień panne.... :-D
To zmień panne.
Mialem pisac :lol:
Albo warunek dla niej by wylała asfalt :)
A co do tematu żeby OT nie było to wg. mnie
jak napisał max 15 to minimum.
16 chyba do rexa to najlepiej. A opony to spokojnie wg. mnie znajdziesz niedrogie.
i ciężko o opony używane...(miałem 16" na civicu...)
tutaj się nie zgodzę bo jak dobrze poszukasz to zawsze wyhaczysz coś ciekawego.
Co do ceny samych felg to fakt. 16` tak samo chodzą w cenie jak 17` . Nawet pokusiłbym się o zdanie że ładną 17` taniej wyhaczysz czy to na allegro czy gdzie indziej trochę taniej niż 16`
mRoZiLLa - nawet najlepszym sie zdarza :D pozdro
znalazłem felgi made in germany z oponami 215/40 R16 dwie oponki ok7mm więc one pójdą na tył a dwie maja ok4mm więc one będą zmieniane na 195/40R16 albo 205/40R16 i te założę na przód. Felgi raczej do malowania ale za taką cenę to nie ma szału i postanowiłem przemalować ich na biało :-D chyba że nie spasują białe do rexa to wrócę do aluminium (kuzynek zajmuje się malowaniem felgo to mam piaskowanie i malowanie za frajer więc mogę co tydzień zmieniać kolor)[attachment=1:1xqwhuw9]662089949.jpg[/attachment:1xqwhuw9][attachment=0:1xqwhuw9]662089949_3.jpg[/attachment:1xqwhuw9]
na zielono je :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: piekna 5-cio ramienna gwiazda idealna pod kolor takata green :grin:
Biala bedzie pasowac :wink:
Dziś zrobiłem pare fotek z nowych modów:
Założyłem nowe aluski 215/40 R16
przerobiłem przedni zderzak (usunąłem za środka tą kratke plastikową i zaślepki po bokach wstawiłem siatke czerwoną)
przedłużyłem po bokach tylni zderzak
pomalowałem zaciski na czerwony
i doprowadziłem dolot ze zderzaka :-P
http://images37.fotosik.pl/158/899ca9e01e86da91.jpg
http://images40.fotosik.pl/158/fd936b1f3d027f11.jpg
http://images47.fotosik.pl/163/d1fd1417a4a590a2med.jpg
http://images43.fotosik.pl/162/bacd7690413f3f9amed.jpg
http://images46.fotosik.pl/163/cf5cd080402aaf10med.jpg
http://images41.fotosik.pl/158/02996397e52fa5acmed.jpg
http://images37.fotosik.pl/158/813d090855889a82med.jpg
http://images47.fotosik.pl/163/c0a1f4b4539547ecmed.jpg
http://images38.fotosik.pl/158/cff3fe809e16a600med.jpg
http://images50.fotosik.pl/163/73695ff26dbc3a4fmed.jpg
http://images49.fotosik.pl/163/97e968907de22facmed.jpg
http://images38.fotosik.pl/158/d4feca455ebad71fmed.jpg
http://images40.fotosik.pl/158/ac606d3736eb07d3med.jpg
http://images46.fotosik.pl/163/bee72f1985431487med.jpg
http://images48.fotosik.pl/163/bb55c327bf05f655med.jpg
http://images38.fotosik.pl/158/ee3aac7e4a6d65e3med.jpg[img]
[img]http://images41.fotosik.pl/158/fcdfbd29d4d464a0med.jpg
http://images45.fotosik.pl/163/b815fef0a62b6b59med.jpg
Felgi ładne (spoko wystają :P), zderzak tylny muszę przyznać, że dobrze ogarnąłeś, ale czerwony siatex? :573: Przedniego zderzaka nie trzeba było ruszać!
Felgi ładne (spoko wystają :P)
Ale z tym wystawaniem będę musiał coś zrobić bo wystają ok3cm i na dziurach mi obciera myślałem żeby znaleźć jakiegoś blacharza który mi to "wyroluje" żeby te kalty wygładzić i one mi się poszerzą tyle że nie wiem co się stanie z lakierem :/
I na chwile obecną nie zglebuje jej
Siatka, wystające koła i przedłużony zderzak zdecydowanie in plus !! Podoba mi sie tez montaz glosnikow w kanapie, chyba sprobuje tak zrobic u siebie.
Max_Damage
15-07-09, 16:08
siatex może pasować do całości, trzeba by oglądnąć na żywo...
felunie ładne, wyglądają na 17":D
z tyłu fajny pomysł zz głośnikami ale już raczej się nikt o to nie oprze;/
na feldze możesz wymyślić jakiegoś red lipa, bo będzie pasował do malowania nadwozia
u mnie i tak raczej bardzo rzadko ktoś siada z tyłu a jak już to na głośnikach są maskownice i niezły masaż można sobie zrobić. Felgi 16' myślałem nad zrobieniem felg na biało i taki czerwono wiśniowy lip pod kolor
Siatka, wystające koła i przedłużony zderzak zdecydowanie in plus !! Podoba mi sie tez montaz glosnikow w kanapie, chyba sprobuje tak zrobic u siebie.
x2 :D :lol:
Honda wygląda świetnie !! mi nawet ten siatex nie przeszkadza ale te głośniki z tyłu... nie żeby mi sie nie podobało bo wygląda fajnie ale co na to pasażerowie z tyłu ... no chyba że takich nie wozisz :-P :lol: i gra na bank fajnie :D
świetna sztuka :wink:
Ja powiem tak wszystko ok , felgi spoko ,oponki to troche nie zaszerokie? A co do głośników w kanapie to jeśli tobie sie podoba i chciało ci się rzeżbić to spoko ale mi się to nie widzi :-D Jeśli chodzi o zderzak to nawet to wyszło ale jak dla mnie brakuje czegoś z tyłu :grin:
jak dla mnie brakuje czegoś z tyłu :grin:
eee :-P są 2 zajefajne wydechy i styknie :D to ma być auto a nie prom kosmiczny :-P :D
jak dla mnie brakuje czegoś z tyłu :grin:
eee :-P są 2 zajefajne wydechy i styknie :D to ma być auto a nie prom kosmiczny :-P :D
Jak dla mnie osiągnąłem cel wyszło dokładnie albo nieco lepiej niż chciałem i jest bardzo OK. No może faktycznie brakuje jednej małej rzeczy z tyłu- lepy hondapodkarpacie :/
eee są 2 zajefajne wydechy i styknie to ma być auto a nie prom kosmiczny
Heh właśnie ja jakbym robił "przedłużenie" zderzaka to albo całość albo wcale no ale
Jak dla mnie osiągnąłem cel wyszło dokładnie albo nieco lepiej niż chciałem
to ok powodzenia w dalszych modach
Ok to wracamy do tematu. Po dwóch tygodniach oczekiwania odebrałem silnik z remontu. A plan remontu wygląda tak:
-pełna regeneracja głowicy (do tego zwiększona średnica kanałów wydechowych i ssących)
-szlif cylindrów
-szlif wału
-odchudzenie koła zamachowego i pasowego
Części:
-tłoki "TEIKIN"
-pierścienie "RIK"
-uszczelka pod głowice i uszczelniacze zaworów z ASO
-simmeringi "CORTECO"
i reszta uszczelek i oringów "ELRING"
No i do tego nowy pasek rozrządu, napinacz, pompa wody, pasek alternatora itd. itp.
A w przygotowaniu wydajniejsza pompa paliwowa i wtryski bo na wiosne tj. marzec kwiecień montuje do swojego D16Z5 TURBO
a to stare tłoki pierścienie i panewki
bania nie piszemy posta pod postem .... czytaj regulamin !!
PS. masz punkt kolo avatara !!
imported_v-max
04-09-09, 22:59
Bania - Mówiłem że coś będzie nie tak z układem korbowo-tłokowym :wink:
Co do planów - ZACNE!!
Jak dojdzie do końca i wszystko będzie ok to gratuluje od razu ;)
POWODZENIA w dalszych pracach!
I znowu coś nowego. A raczej moje nowe stare koło zamachowe....
A tak dla porównania to przed wysyłką ważyło 7,74 kg a po 4,60 kg
[attachment=0:2e6dzi7s]P1010108.JPG[/attachment:2e6dzi7s]
[attachment=1:2e6dzi7s]P1010109.JPG[/attachment:2e6dzi7s]
No to do tego dorzucam jeszcze lekkie koło pasowe:
http://img182.imageshack.us/img182/8081/zdjcie007p.jpg
A tu już składanie wszystkiego do kupy
http://img32.imageshack.us/img32/9153/zdjcie006im.jpg
http://img178.imageshack.us/img178/3866/zdjcie005k.jpg
http://img242.imageshack.us/img242/4497/zdjcie004oj.jpg
http://img242.imageshack.us/img242/8144/zdjcie003j.jpg
http://img151.imageshack.us/img151/9117/zdjcie001p.jpg
http://img178.imageshack.us/img178/2631/zdjcie000f.jpg
widzialem Cie dzis jak stałeś na krzyżówce powstańców warszawy z podkarpacką i powiem że furacz sie prezentuje nieziemsko:)
takie pytanko czy kolega wczoraj smigal po ulicy podkarpackiej w godzinach ok 21?
widzialem Cie dzis na jak stałeś na krzyżówce powstańców warszawy z podkarpacką i powiem że furacz sie prezentuje nieziemsko:)
ja Ciebie też widziałem Ale jak już przejeżdżałeś przez światła
i jak sie silniczek sprawuje po remoncie?? sa jakies nowe mody?? :D moze jakies fele ladne?? :-D
No wiec mam już zrobione ponad 1500km i jestem zaj...biście zadowolony z remontu jest 100% poprawy crupez już doświadczył tego. Co do modyfikacji to raczej nic nowego wszystko starałem się pisać na bieżąco i dodawać foty.
Ale w najbliższej przyszłości wybieram się na hamownie żeby sprawdzić osiągi to wykresik wkleje
crupez już doświadczył tego.
Fakt. Czuć, że jedzie i nie czuć, że dymi tak jak kiedyś :P
To pasuje dopisać jakieś mody które zostały przeprowadzone a mianowicie popracowałem trochę nad aerodynamiką a raczej jakaś młodziutka bruneteczka która niedawno zrobiła prawko. Bo wczoraj koło godziny 15:30 ona nie zauważyła mojej bryki i cofając wbiła mi się w drzwi prawe. No i niestety drzwi do wymiany i lakierowania. Nie wzywałem policji tylko ona zadzwoniła do Hestii i zgłosiła szkodę teraz czekam na rzeczoznawce. Ale mam numer do niej :-P :wink: :cool:
[attachment=2:2gl8n4vw]Zdjęcie014.jpg[/attachment:2gl8n4vw]
[attachment=1:2gl8n4vw]Zdjęcie015.jpg[/attachment:2gl8n4vw]
[attachment=0:2gl8n4vw]Zdjęcie016.jpg[/attachment:2gl8n4vw]
Lipa, bo ciezko bedzie tak polakierowac zeby nic nie bylo widac :/
Max_Damage
27-10-09, 18:22
uuuu... ładna przynajmniej??
uda Ci się na nowych drzwiach zrobić takie samo malowanie??
aaa... i kup jakaś cyfrówkę:) albo przynajmniej zmień tel na coś z 5mpx:D
uda Ci się na nowych drzwiach zrobić takie samo malowanie??
aaa... i kup jakaś cyfrówkę:) albo przynajmniej zmień tel na coś z 5mpx:D
No na darmo bym nie brał numeru.
Hmm... z malowaniem będzie zabawy ale będę się starał dziś już próbowałem na drzwiach garażowych i jest to do zrobienia tylko teraz kwestia idealnego dobrania koloru. A w ostateczności to całe auto zrobię na zieleń kawasaki albo mocny niebieski
co do zdjęć to tylko to miałem pod ręką
A w ostateczności to całe auto zrobię na zieleń kawasaki albo mocny niebieski
... oby do tego nie doszło ... trzymam kciuki za to malowanie co masz teraz ... bo moim zdaniem jest bardzo fajne.
A w ostateczności to całe auto zrobię na zieleń kawasaki albo mocny niebieski
... oby do tego nie doszło ... trzymam kciuki za to malowanie co masz teraz ... bo moim zdaniem jest bardzo fajne.
ja tylko żartowałem z tymi kolorami obiecuję że będę walczył rękami i nogami z tym malowaniem a go zrobię żebym miał 15 warstw nakładać.
No na darmo bym nie brał numeru.
:arrow:
Może ta ma lepszy podjazd pod dom.. :cool: :-P nie no sorry.. :roll: nie mogłem się powstrzymać.. :V
szkoda drzwi.. ale może jak lubisz malować auto to zmień kolor na jakiś inny.. :V
Był u mnie rzeczoznawca i wycenił mi szkodę na 1900 zł. To dobrze czy źle? Bo ja myślę że jak dla mnie to zaje...biście :-D :-D bo teraz mogę sobie pozwolić nawet na malowanie całego auta albo będę jeździł z takimi drzwiami a za tą kasę wsadzę sobie TURBO :cool: :cool: :cool:
Max_Damage
28-10-09, 18:53
a za tą kasę wsadzę sobie TURBO :cool: :cool: :cool:
chyba to:
http://www.allegro.pl/item788773608_ele ... _mocy.html (http://www.allegro.pl/item788773608_elektryczne_turbo_wzrost_mocy.html)
:PP
ha ha... dobre napewno nieźle dmucha. A tak serio to myślałem nad takim czymś:
http://www.allegro.pl/item797279688_tur ... kazja.html (http://www.allegro.pl/item797279688_turbo_kit_do_hondy_civic_okazja.html )
lub
http://www.honda-crx.info/forum/viewtop ... =turbo+kit (http://www.honda-crx.info/forum/viewtopic.php?t=36767&highlight=turbo+kit)
No to z ostatnich zmian to kupiłem nowe drzwi i już pomalowałem na czarno a resztę to jak znajdę czas bo uciekam jutro do poznania na miesiąc na delegacje.
Jutro będę wymieniał termostat bo dziś wyjeżdżając spod tesco momentalnie skoczyła mi temperatura na czerwone to zjechałem na bok włączyłem nawiew na maxa na gorące powietrze i po jakiś 5 minutach wszystko się unormowało i jechałem dalej i było ok
A no i jeszcze jedną rzecz wymodziłem ale to raczej na minus bo założyłem podtlenek LPG sekwencyjny STAG 4 do rexa ;( ale to zakłada się nie dla przyjemności tylko dla oszczędności. Więc tak musiał być
czyli chcesz turbić dla mocy ale chcesz oszczędzać więc montujesz LPG? to jest bez sensu według mnie..
Ale przecież w zaturbionym silniku gaz nie przeszkadza i można mieć obie rzeczy.
Nie no na razie z turbienia nici. Pod koniec przyszłego roku planuję kupić drugi samochód bardziej "rodzinny" i wtedy z rexa gaz pójdzie do tamtego a rexa zostawiam sobie do modzenia a najbardziej marzy mi się żeby go trzymać jak najdłużej i założyć mu żółte tablice
LPG i Turbo....... chyba LPG albo turbo..... mimo ze to sekwencja... zakladac turbo dla mocy i truc gazem..... tez kiedys tak myslalem, przeszlo mi :D
A na zolte tablice to musi byc chyba 100% oryginal jak sie nie myle a u Ciebie chociazby lakier jest inny :P
także nie podzielam zdania żeby turbo zakładać i do tego lpg. Gdy zakładamy turbo nie możemy iść na jakiś kompromis pomiędzy mocą/momentem a zużyciem paliwa. Wiem że dla nasz wszytskich to by było najlepsze rozwiązanie ale zastanówmy się nad tym bo takie połącznie tworzy kicz. Albo jeździmy oszczędnie albo cieszymy się odskokiem od świateł. Może podchodzę do tego zbyt subiektywnie gdyż dla mnie lpg to jak kastracja ale takie mam zdanie którego napewno nie zmienię. :)
także nie podzielam zdania żeby turbo zakładać i do tego lpg. Albo jeździmy oszczędnie albo cieszymy się odskokiem od świateł :)
Ja też mam takie zdanie albo jedno albo drugie .Lpg zakładają zeby jeżdzić taniej a turbo żeby była moc moim zdaniem połączenie jednego z drugim mija się z celem;)
swoja droga, przy normalnej jezdzie. nawet z zestawem turbo auto nie bedzie palic 15litrow przeciez... spalanie wzrosnie moim zdaniem nie wiecej niz 1-1,5 litra na 100km... co innego przy pałowaniu :D a kolega zrobi jak uwaza :)
Max_Damage
14-11-09, 17:35
piepszycie smutki:P
chyba tylko w polsce jest takie przekonanie na temat LPG... w niemczech jak podjezdza Porsche 911 Turbo i tankuje LPG to sie nikt nie dziwi...
można mieć Turbo i LPG, przykładem było moje Audi... które paliło srednio 18l/100km (przy czym w dupe dawal tu napęd 4x4) ale silnik chodził bardzo ładnie!
ustawia się odcinke LPG na 4k RPM bo wystarcza do normalnej jazdy a jak chcesz poszaleć to załączasz PB i lecisz pod odcinke...
zanim sie zacznie! to od razu pisze żeby nie śmiecic koledze w temacie i pisać 50 takich samych postów że sie ze mna nie zgadzacie... jest od tego inny temat:)
Tanio + turbo = turbo diesel -takie mam zdanie.
Tanio + turbo = turbo diesel -takie mam zdanie.
no i tutaj się zgadzam z przedmówcą ... Albo Turbo albo LPG.
A ja właśnie zrobiłem jak Max_Damage pisał zaraz na dziendobry wchodząc do gazownika to mówiłem mu że chcę obcinke LPG przy 4k rpm bo tyle mi wystarczy na miasto bo po to głównie założyłem gaz (bo hektolitry benzyny spalały się na darmo w korkach), a na wolnej przestrzeni "hulaj dusza piekła nie ma"
Moim zdaniem jak sie nie ma kasy na bezyne i chce się jeżdzić jak najtaniej to sie zakłada lpg a nie turbo :) bo tak to wynika teraz zrobisz jak uważasz ale ja bym się zastanowił
ale ja o tum turbie myślałem ale dopiero że w przyszłości założe.
Choć z drugiej strony to mysle że nic by się tu nie gryzło ponieważ do 4-4,5 tyś obr/min jeżdzę na LPG później przełancza mi się spowrotem na benzyne a jak bym założył turbo to ono i tak załanczało by mi sie od minimum 4 tyś z tego co wiem to chłopakom na honda-crx.info któży maja kity pozakładane to właśnie tak im się załancza.
Więc od 0 do 4 tyś na LPG a od 4 tyś do obcinki na Pb+Turbo
chyba że do jakiejś mocniejszej jazdy to całkiem wyłanczam lpg.
Dla mnie jest tu wszystko jasne po mieście jeżdzę sobie TANIO a w trasie SZYBKO.
a jak bym założył turbo to ono i tak załanczało by mi sie od minimum 4 tyś z tego co wiem to chłopakom na honda-crx.info któży maja kity pozakładane to właśnie tak im się załancza.
Turbo chodzi zawsze, nie ma czegos takiego, ze sie wlacza lub wylacza... :D
Mała aktualizacja tematu.
Wczoraj miałem cały dzień wolny więc zaszyłem sie w garażu i robiłem przeszczep pompy wodnej bo stara zaczęła mi już puszczać i ubywało płynu dość sporo.
http://img31.imageshack.us/img31/8233/zdjcie033c.jpg (http://img31.imageshack.us/i/zdjcie033c.jpg/)
A tu po lewej Nowa pompa (GMB) i po prawej stara (pewnie jeszcze seryjna)
http://img697.imageshack.us/img697/6037/zdjcie032f.jpg (http://img697.imageshack.us/i/zdjcie032f.jpg/)
Co do więcej modów to raczej nic się nie zmieniło no może poza felgami zimowy setup felgi stalowe 15" 6J ET35 i z oponkami 195/50 (zdjęć nie mam ale można zobaczyć na spotach
widac "Tatra " w koncie wiec musialo sie dobrze pracowac:P pozdro
widac "Tatra " w koncie wiec musialo sie dobrze pracowac:P pozdro
he i to jeszcze jak:P >> trunek bardziej na prawo:D
A no bo wiecie... na polu zimno to trzeba było się jakoś rozgrzać :D :D :D
troche odświeżę mojego kotleta. A mianowicie 12.04 oddaję auto do warsztatu bo trzeba sie zają drzwiami i dodatkowo będę robił zaprawki na tylnych nadkolach i konserwacje. I do głowy przyszedł mi mały plan (zresztą od dawna myślałem już o nim) żeby nieco przerobić przedni zderzak.
oto mój mały projekt: Czyli chcę powiększyć grila i przedłużyć go coś w stylu dokładki VTI
Przed:
http://img691.imageshack.us/img691/9806/fd936b1f3d027f11.jpg (http://img691.imageshack.us/i/fd936b1f3d027f11.jpg/)
Po:
http://img51.imageshack.us/img51/838/projekt2co.jpg (http://img51.imageshack.us/i/projekt2co.jpg/)
Co wy na to?
dokładka jak wyjdzie dobrze to ok tylko żeby nie pękła za szybko :p natomiast przerobienie zderzaka i kierunków............ beznadzieja.. lepiej kasę przeznacz na coś innego.. zabierz dziewczynę do kina albo sam się do niego wybierz :p i pomyśl nad tym czymś co chciałeś wyrządzić "biedniusiej hanii" ;) :p
Chciałem dać jej większą dawkę zimnego powietrza na chłodnice bo rejestracji nie przykręcę sobie na czole? nie?
Chciałem dać jej większą dawkę zimnego powietrza na chłodnice bo rejestracji nie przykręcę sobie na czole? nie?
jak wolisz :p ja bym wolał w seryjnym miejscu.. o tak:
http://www.nitroburner.nl/crx/gallery/crx_dt3.jpg
albo zainwestuj w kwadrata ;) tak będzie lepiej.
Mogła by być w seryjnym gdyby tylko tak nie odstawała bo tam jest ta listwa taka co wystaje a kwadratu to ani tyle nie ma gdzie dać. Chyba że można wyrobić sobie taki mały jak do motoru
Heh pora odgrzać kotleta cobyście nie zapomnieli o mnie.
Doszło parę gratów i modów:
Po pierwsze to felgi na biało
http://img295.imageshack.us/img295/6968/zdjcie0005.jpg (http://img295.imageshack.us/i/zdjcie0005.jpg/)
Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)
po drugie wymieniłem łożyska z przodu + sworznie wahacza + jedną osłonę przegubu zewnętrznego oraz porządnie wymyłem i wymieniłem we wszystkich (zew. i wew.) przegubach smar. A to wszystko Made in Japan.
http://img39.imageshack.us/img39/4005/zdjcie0063t.jpg (http://img39.imageshack.us/i/zdjcie0063t.jpg/)
http://img4.imageshack.us/img4/5280/zdjcie0057o.jpg (http://img4.imageshack.us/i/zdjcie0057o.jpg/)
http://img17.imageshack.us/img17/2767/zdjcie0061a.jpg (http://img17.imageshack.us/i/zdjcie0061a.jpg/)
Oraz dziś wymieniałem olej i filtr
http://img179.imageshack.us/img179/6817/zdjcie0064n.jpg (http://img179.imageshack.us/i/zdjcie0064n.jpg/)
http://img42.imageshack.us/img42/4424/zdjcie0069r.jpg (http://img42.imageshack.us/i/zdjcie0069r.jpg/)
A co do reszty prac to niestety drzwi jeszcze nie zrobione bo fundusze trzeba przeznaczyć na remont skrzyni bo zaczęła głośno huczeć więc pewnie łożyska i simmeringi do wymiany. Bo jeśli mam dołożyć 200-300zł więcej do ceny używanej skrzyni to wole to zrobić i wiedzieć na czym stoję. No chyba że remont będzie duuużo droższy to trzeba będzie zaryzykować z używką.
Skrzynia temat nieprzyjemny niestety prawie kazdego dotyczy w pewnym momencie. Jesli chodzi o zawieche to gratuluje.Wrzuc jakies fotki koł na Hance
Koła fajne, pokaż na samochodzie ;)
A ze skrzynią mam chyba ten sam problem... :(
Ładnie te fele wyglądają :) dawaj foty na aucie :D
Fajne fele :) Zapodaj jakieś świeże foty :)
Pozdr
No i skrzynia wyciągnięta i rozebrana i okazało się że satelity w mechanizmie różnicowym są wyrobione i latają jak żywe oraz był zatarty przegub wewnętrzny w miejscu gdzie wchodzi do mechanizmu różnicowego a także mechanizm.
http://img19.imageshack.us/img19/8320/zdjcie0080l.jpg (http://img19.imageshack.us/i/zdjcie0080l.jpg/)
http://img200.imageshack.us/img200/4745/zdjcie0079r.jpg (http://img200.imageshack.us/i/zdjcie0079r.jpg/)
http://img34.imageshack.us/img34/534/zdjcie0078t.jpg (http://img34.imageshack.us/i/zdjcie0078t.jpg/)
http://img153.imageshack.us/img153/7439/zdjcie0076y.jpg (http://img153.imageshack.us/i/zdjcie0076y.jpg/)
http://img16.imageshack.us/img16/1089/zdjcie0075b.jpg (http://img16.imageshack.us/i/zdjcie0075b.jpg/)
http://img52.imageshack.us/img52/2765/zdjcie0074j.jpg (http://img52.imageshack.us/i/zdjcie0074j.jpg/)
A tutaj parę fotek na szybko jak auto się prezentuje na białych felach
http://img205.imageshack.us/img205/3272/zdjcie0073y.jpg (http://img205.imageshack.us/i/zdjcie0073y.jpg/)
http://img163.imageshack.us/img163/1918/zdjcie0072n.jpg (http://img163.imageshack.us/i/zdjcie0072n.jpg/)
http://img31.imageshack.us/img31/2032/zdjcie0065.jpg (http://img31.imageshack.us/i/zdjcie0065.jpg/)
Baa... mi też się podoba ;)
bardzo fajnie :) przy okazji jaka jest szerokosc felgi i jakie ET :) nie wystaja za daleko ?:)
i przy okazji co do skrzyni a jak ten "bolec" od mecha izmu roznicowego ? nie byl poprzycierany ?? wlasnie od satelitek ?? bo mi wlasnie sie rozpierniczyl mechanizm roznicyowy bo satalitki powycieraly "ten bolec" i trzeba bylo kupowac nowa skrzynke
:)
i przy okazji co do skrzyni a jak ten "bolec" od mecha izmu roznicowego ? nie byl poprzycierany ?? wlasnie od satelitek ?? bo mi wlasnie sie rozpierniczyl mechanizm roznicyowy bo satalitki powycieraly "ten bolec" i trzeba bylo kupowac nowa skrzynke
:)
No właśnie tak jakby od tych satelitek mi się to zatarło. Ale ja rozebrałem skrzynie i wymieniam tylko mechanizm i ten przetarty przegub
Co do felg to ET jest 18 i wystają mi 3-4cm. I powiem że wcześniej jak miałem założone na nich 215/40 R16 to raczej nie hamowałem przed żadnym zakrętem nawet wo gule ich nie czułem. Teraz mam założone 195/45 i też elegancko trzyma się drogi. Można sobie poszaleć na ręcznym:cool::cool::cool:
No więc to tak. Z racji tego że znalazłem chwile wolnego czasu to auto trafiło na warsztat aby pomalować wreszcie te drzwi, i dodatkowo pozbyć się rdzy z nadkoli. I powiem że operacje powiodły się bardzo dobrze drzwi praktycznie się nie różnią. Auto dostało też na całość nowy lakier bezbarwny z domieszką bordowego brokatu (w pochmurne dni wygląda jak czarne a w słońcu mieni się zajebiaszczo) Tu kilka fotek dla porównania
prawy bok (ten poszkodowany)
http://img20.imageshack.us/img20/6803/zdjcie0099c.jpg (http://img20.imageshack.us/i/zdjcie0099c.jpg/)
http://img22.imageshack.us/img22/2010/zdjcie0098h.jpg (http://img22.imageshack.us/i/zdjcie0098h.jpg/)
http://img248.imageshack.us/img248/1112/zdjcie0093v.jpg (http://img248.imageshack.us/i/zdjcie0093v.jpg/)
i lewy
http://img576.imageshack.us/img576/5122/zdjcie0100x.jpg (http://img576.imageshack.us/i/zdjcie0100x.jpg/)
http://img251.imageshack.us/img251/9171/zdjcie0094b.jpg (http://img251.imageshack.us/i/zdjcie0094b.jpg/)
Dodatkowo na masce zawitało takie malowidełko:
http://img821.imageshack.us/img821/4315/zdjcie0095.jpg (http://img821.imageshack.us/i/zdjcie0095.jpg/)
I z body-kit-u to wywaliłem żółtka z kierunków i założyłem wycieraczki gumowe KAMOKO
przed:
http://img205.imageshack.us/img205/5430/zdjcie0092iv.jpg (http://img205.imageshack.us/i/zdjcie0092iv.jpg/)
po:
http://img411.imageshack.us/img411/7647/zdjcie0096n.jpg (http://img411.imageshack.us/i/zdjcie0096n.jpg/)
http://img199.imageshack.us/img199/7758/zdjcie0097x.jpg (http://img199.imageshack.us/i/zdjcie0097x.jpg/)
rewelacja.robota/efekt 1 klasa.
super ze te nasze jakby nie było ''staruszki'' zyskują 2 życie.
może kiedyś uda sie na zywo oblookac.pozdrawiam.
No to z nowości to tak wymieniłem przewody WN i świece na NGK:
http://img707.imageshack.us/img707/7158/przewodyc.jpg (http://img707.imageshack.us/i/przewodyc.jpg/)
Wymieniłem drugi sworzeń wahacza, łącznik stabilizatora, i gumę osłone przegubu razem ze smarem oraz wyczyściłem przegub:
http://img146.imageshack.us/img146/3962/zdjcie0128i.jpg (http://img146.imageshack.us/i/zdjcie0128i.jpg/)
http://img146.imageshack.us/img146/5043/zdjcie0127.jpg (http://img146.imageshack.us/i/zdjcie0127.jpg/)
http://img15.imageshack.us/img15/1439/zdjcie0126i.jpg (http://img15.imageshack.us/i/zdjcie0126i.jpg/)
http://img96.imageshack.us/img96/6342/zdjcie0125i.jpg (http://img96.imageshack.us/i/zdjcie0125i.jpg/)
http://img710.imageshack.us/img710/8364/zdjcie0124h.jpg (http://img710.imageshack.us/i/zdjcie0124h.jpg/)
Oraz dziś mi doszły sprężyny z regulacją a amorki już są zamówione. Oj będzie twardo i nisko (oczywiście na tyle na ile felgi mi pozwolą), ale jutro będę zaklepywał ranty w nadkolach:
http://img695.imageshack.us/img695/2984/sprezyny.jpg (http://img695.imageshack.us/i/sprezyny.jpg/)
Wszystko super, tylko te sprezyny to straszny shit, kiedys to tez przerabialem...
pamietam drzwi przed i powiem ci ze dobry lakiernik ze to wszystko zgral ze nie widac,biala fela mi sie nie widzi,raczej ciemna.Fajnie ze zachowales malowanie bo auto jest bardzo charakterystyczne,myslalem ze pozniej w full black czy cos po tej wgniotce,zawias wyjdzie w praniu,a naklejka no fear niepotrzebna
to nie naklejka tylko nudziło nam się czekając zanim kolor wyschnie żebyśmy mogli położyć lakier bezbarwny to namalowaliśmy takie coś. I to jest pod lakierem
po tych sprezynach bez amorow auto zachowuje sie jak ping pong na dziurawej drodze :D z amorami jest wporzadku, tylko straaaasznie twardo :p powodzenia w jezdzie :p ;)
Mam pytanko bardzo to będzie dziwnie wyglądało jeśli bym na przód założył oponki 185/50 r16 bo były by wtedy bardziej naciągnięte na felgi a z tyłu by zostały 195/50 które są prawie na równo z felgami? A wyglądało by mniej więcej tak
http://img.photobucket.com/albums/v649/Misior/p6.jpg
Kurcze trzeba coś napisać po temat spadnie na sam koniec.
Z nowości to:
1) wróciły aluski z oponami: przód- 185/50 Pirelli P6000 tył- 195/50 Continental
2) Zmiana uszczelki pod pokrywą a to przez to że ze starości uszczelki gniazd świec puściły i były gniazda zalane olejem więc wymieniłem cały komplet
3) Aku poszedł do bagażnika
4) pozbyłem się tylnej wycieraczki
5) zmiana sprężyn -60/-50 aczkolwiek przód nie siadł jak chciałem ale może jeszcze się ułoży
6) regeneracja przednich zacisków (niedługo tylne też do regeneracji) klocki i tarcze na tył już doszły czekam na zestawy regeneracyjne zacisków
7) wymieniona chłodnica na nową (stara ciekła)
8) przerobiłem przedni zderzak
9) zamontowałem rozpórkę tylną dolną niedługo reszta (czyli tylna górna, c-pilar, przednia góra/dół)
10) zmiana tulejek zawieszenia z tyłu (w najbliższej przyszłości z przodu też do wymiany)
11) nie pamiętam już ale to już głupotki takie drobne
http://imageshack.us/f/155/dscn0564h.jpg/http://imageshack.us/photo/my-images/827/dscn0561s.jpg/
http://img155.imageshack.us/img155/5506/dscn0564h.th.jpg (http://img155.imageshack.us/i/dscn0564h.jpg/)
http://img837.imageshack.us/img837/1411/dscn0527b.th.jpg (http://img837.imageshack.us/i/dscn0527b.jpg/)
http://img827.imageshack.us/img827/9950/dscn0561s.th.jpg (http://img827.imageshack.us/i/dscn0561s.jpg/)
http://img200.imageshack.us/img200/2487/dscn0559qs.th.jpg (http://img200.imageshack.us/i/dscn0559qs.jpg/)
http://img803.imageshack.us/img803/9069/dscn0558.th.jpg (http://img803.imageshack.us/i/dscn0558.jpg/)
http://img863.imageshack.us/img863/5889/dscn0551.th.jpg (http://img863.imageshack.us/i/dscn0551.jpg/)
http://img706.imageshack.us/img706/2504/dscn0547fz.th.jpg (http://img706.imageshack.us/i/dscn0547fz.jpg/)
http://img3.imageshack.us/img3/8203/dscn0546e.th.jpg (http://img3.imageshack.us/i/dscn0546e.jpg/)
http://img135.imageshack.us/img135/4603/dscn0544to.th.jpg (http://img135.imageshack.us/i/dscn0544to.jpg/)
http://img594.imageshack.us/img594/7881/dscn0540n.th.jpg (http://img594.imageshack.us/i/dscn0540n.jpg/)
http://img31.imageshack.us/img31/8215/dscn0539b.th.jpg (http://img31.imageshack.us/i/dscn0539b.jpg/)
http://img38.imageshack.us/img38/6669/dscn0535e.th.jpg (http://img38.imageshack.us/i/dscn0535e.jpg/)
http://img36.imageshack.us/img36/6383/dscn0533x.th.jpg (http://img36.imageshack.us/i/dscn0533x.jpg/)
http://img849.imageshack.us/img849/373/dscn0529q.th.jpg (http://img849.imageshack.us/i/dscn0529q.jpg/)
dla porównania zderzak przed moim liftingiem
http://img411.imageshack.us/img411/7647/zdjcie0096n.th.jpg (http://img411.imageshack.us/i/zdjcie0096n.jpg/)
Dawno nie tu nie było bo i nic raczej specjalnego się nie zmieniło poza kilkoma małymi sprawami.
W zeszłym tygodniu byłem zmuszony do wymiany skrzyni t to przez to ze przetarło mi sworzeń na którym są montowane satelitki w mechanizmie różnicowym poniżej zdjęcia:
http://img59.imageshack.us/img59/7047/dscn1405a.th.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/59/dscn1405a.jpg/)
http://img18.imageshack.us/img18/4796/dscn1404qe.th.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/18/dscn1404qe.jpg/)
http://img843.imageshack.us/img843/8172/dscn1403z.th.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/843/dscn1403z.jpg/)
http://img403.imageshack.us/img403/3788/dscn1401f.th.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/403/dscn1401f.jpg/)
http://img59.imageshack.us/img59/7224/dscn1400ri.th.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/59/dscn1400ri.jpg/)
Poza tym to ostatnio wymieniłem:
końcówki drążka 2sztuki oraz łączniki stabilizatora (przód/tył) wszystko YAMOTO
Olej i filtr Castrol Magnatec 10W40
oraz wreszcie zmieniłem na dłuższe wszystkie szpilki robione były na zamówienie oraz hartowane
http://img607.imageshack.us/img607/2973/zdjcie0289b.th.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/607/zdjcie0289b.jpg/)
http://img651.imageshack.us/img651/6018/zdjcie0282vi.th.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/651/zdjcie0282vi.jpg/)
http://img560.imageshack.us/img560/4387/zdjcie0280t.th.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/560/zdjcie0280t.jpg/)
http://img805.imageshack.us/img805/4374/zdjcie0276.th.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/805/zdjcie0276.jpg/)
gdzie zamawiałeś szpilki? jakie koszta?
Teść pracuje w zakładzie AutoSan w Sanoku i tam mi je robił
Niestety do zamknięcia :( Rex sprzedany :wallbash::wallbash::wallbash::wallbash: