+ Odpowiedz w tym wątku
Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Po przekręceniu w zapłon nic się nie dzieje

  1. #1
    Użytkownik Awatar bep
    Imię
    Bartek
    Dołączył
    Apr 2013
    Mieszka w
    Łańcut
    Auto
    Civic VI
    Posty
    110
    Time Online
    9 d 22 h 4 m

    Domyślnie Po przekręceniu w zapłon nic się nie dzieje

    Witam,
    Czasami jest tak że przekręcam kluczyk, wszystkie kontrolki się zaświecają, przekręcam kluczyk iii..nic - cisza. Muszę całkiem zapłon wyłączyć, przekręcić jeszcze raz i zapala. Jeśli w zaistniałej sytuacji kręce kluczykiem między 1 a start sytuacja powtarza się. Jeśli rozłączę na O i ponownie zapłon -silnik startuje. Mam tak od 3 lat Ale zaczyna mnie to denerwować. Immo? (na dwóch kluczykach dzieje się to samo). Rozrusznik? Przekaźnik? Jakaś kostka? Od czego tu zacząć
    Ej9 d14a3

  2. #2
    Użytkownik Awatar DomEN08
    Imię
    Dominik
    Dołączył
    May 2014
    Mieszka w
    Lubatówka/Krosno
    Auto
    EP3
    Posty
    35
    Time Online
    8 d 21 h 37 m

    Domyślnie

    Znam podobny przypadek gdzie winny był właśnie immobiliser - kiedy po przekręceniu kluczyka nic sie nie działo to mrugała kontrolka kluczyka czyli immo wiec sprawdź czy u Ciebie świeci ta kontrolka kiedy nie chce odpalać.

  3. #3
    Użytkownik Awatar Slandex
    Dołączył
    Apr 2014
    Mieszka w
    Podlesie/Leżajsk
    Auto
    Honda Civic MB2
    Posty
    47
    Time Online
    7 d 1 h 14 m

    Domyślnie

    W moim przypadku do wymiany były szczotki na rozruszniku. Objawy miałem te same; odpalał za "losowym" przekręceniem kluczyka

  4. #4
    Użytkownik Awatar bep
    Imię
    Bartek
    Dołączył
    Apr 2013
    Mieszka w
    Łańcut
    Auto
    Civic VI
    Posty
    110
    Time Online
    9 d 22 h 4 m

    Domyślnie

    sprawdzę tą kontrolkę następnym razem jak nie zaskoczy..ale wydaję mi się że gaśnie odrazu. Myślałem też nad szczotkami, ale tak jak pisałem - problem występuję od ok 3 lat.. wydaję mi się że objawy pogłębiały by się, a jest cały czas tak samo.

    edit:
    Kiedy auto nie zapala lampka immo miga. Co z tym można zrobić? Jakąs kostkę przeczyścić czy jak..? Zdarza się to ~1 na 20 razy.
    Ostatnio edytowane przez bep ; 23-09-16 o 20:06

+ Odpowiedz w tym wątku

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

     

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów